Klik-kLIk sini

Monday, September 28, 2009

1st Day at Work After Hari Raya

Well, what shall i say? hahaha. Memang pagi-pagi kol 7.00am meliat gilerrr aku nak bangun, rasa macam nak amik cuti lagi ja, tau tak!!.. Al maklumlah dah cuti terlalu panjang sambut hari raya ;P.. Tapi tak boleh, coz my colleague (Kak Rin) sorang ni amik cuti, sebab baru ja bersalin baru-baru ni pada 23hb. September,2009, so aku kena beralah lah, nak tak nak, kena jugak datang keja, walaupun hati amat berat sekali untuk meninggalkan katil ku yang empuk itu. Waarrrgggghhhh. Bosan & malasnya ya amatttt. Hmmm, mana laa tak bosan & malas jadinya aku ni?? Dah semua keja aku nak kena wat & settle kan. Kalu setakat keja aku ja, ok lagi, leh lah aku terima. Ni dengan keja KAK RIN yang cuti lagi aku kena wat & settle kan, mau terkangkang dibuatnya aku sorang-sorang. Dah la KAK RIN tu tinggal keja tak settle banyak lagi ...Dah due date delivered tu tak bagitau aku dengan staff yang lain, mau tak terkejut kami di buatnya...Nak harapkan boss@abang aku, jangan mimpi lah, sebabnya satu benda pun tak tau nak wat..semuanya harapkan aku ni ja....Hishhhhh!!! Bayangkan KAK RIN akan cuti pantang bersalin mulai hari ni iaitu 28 September-26 November, 2009? Dah tu aku tengok di kalendar tadi, 27hb November ni jatuh HARI RAYA HAJI plak..Sudah pasti DIA akan mengambil cuti the whole week kan, kiranya dari 28hb September - 30hb November 2009 la. Dah lah majlis akad nikah aku dah dekat...HUARGGHHHHHHHHH! Mau aku terkontang-kanting buat keja DIA sampai habis pantang.. Stressnyaaaaaaaaaaa!

4 comments:

-aRnida otHman- said...

owhh inilaa namanya duGaan bekerja....sabaq na...sib bek laa ZURICon ada stap baik hati cam fiza ni....mcm nida, even bepantang dh di remind abes pantang "kamu dh bleh mai pejbt yer" huhuhu..

betuah badan si Ryyn tu dapat member opiz mcm fiza nie....

nOor Fariza said...

To aRnida otHman
aik!!!!perli fiza nampak...nida nk kena ni...ala...ciannya nida...dalm pantang pun dh kena REMINd..nak wat camna nida.kita KULIKANG ja...huhuhu...si RIN tu mmg la bertuah2 badannya, yg xtuahnya FIZA ni...nasib2....

sempoi said...

hahahaha
nanti yg kta tu bersalin nk cti gakkk
tah ambik 4 blan pa ct huhuh
ha mana tau..../// kan kan kn

nOor Fariza said...

To sempoi
Aik!!!!di mana-mana ja komen mesti ada penyibuk besar SEMPOI ni...eleh...apa salahnya amik cuti lama2 kalu pun 4@6bulan, syarikat sendiri, suka ati i lah...cbuk jek!!!!!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails